Borrasques amb nom propi

Les borrasques profundes que ens arriben aquest hivern tindran nom.

La borrasca Klaus al cantàbric
La borrasca Klaus al cantàbric / Aemet

Tots estem acostumats als noms dels huracans, però poques vegades hem posat nom a les borrasques que afecten les nostres latituds. Ja fa un any, però, que els serveis meteorològics d'Espanya, França i Portugal van decidir d'anomenar les grans pertorbacions que baten l'Europa occidental. I enguany s'ha decidit incloure, també, les borrasques que es formen al Mediterrani i que ens afecten d'una manera més directa.

Ja sabeu que les borrasques profundes porten associats fenòmens violents, que van des de pluges abundants, nevades copioses, fortes ratxes de vent i grans temporals marítims. Però per a arribar a ser una pertorbació amb nom propi només es tindrà en compte la intensitat del vent, segons la qual s'hauran d'activar avisos meteorològics de nivell taronja o groc en funció de la perillositat i la probabilitat del fenomen. Això vol dir que les ratxes de vent oscil.laran entre els 90 i els 110 km/h segons les zones. 

I per a no perdre'ns durant aquest hivern, ací teniu el llistat de noms de les borrasques per a la temporada 2018-2019. Esperem que no els hagen d'utilitzar tots. 

També et pot interessar

stats