La borrasca Hortense causa ratxes de vent huracanades

El pas d'un front associat a la borrasca Hortense causa ratxes de vent de més de 100 km/h.

A Bunyol s'ha registrat una ratxa de 171 km
A Bunyol s'ha registrat una ratxa de 171 km / h.

El vent continua sent el protagonista de la situació meteorològica. El pas de la borrasca Hortense pel nord de la península Ibèrica ha donat com a resultat una gran diferència de pressió entre el nord i el sud peninsular, un fet que s'ha traduït en ratxes de vent molt intenses de ponent o de mestral.

Primer han sigut les comarques de l'interior, i després les del litoral, però en totes s'ha registrat un vent intens que ha provocat danys de diversa magnitud. L'Agència Estatal de Meteorologia ja havia activat els avisos de nivell taronja en pràcticament tota la Comunitat Valenciana, en previsió de fortes ratxes de vent, superiors als 90 km/h al litoral, i als 100 km/h a l'interior.

Les previsions s'han complit i, de fet, en moltes poblacions s'han sobrepassat aquests llindars. Al llarg del matí, les ratxes més intenses s’han registrat a les comarques del centre i del nord, que ha coincidit amb l'arribada d'un front que ha deixat precipitacions. En general, han sigut pluges de caràcter dèbil, però s'ha format una tempesta que ha travessat la Plana d'Utiel-Requena, els Serrans, el Camp de Túria i l'Horta, on fins i tot ha caigut graníssol. S'espera que de vesprada el vent es reforce al sud, especialment a la Marina Baixa i a l'Alacantí.

Fins divendres al migdia nombroses localitats han superat els 100 km/h. La ratxa més intensa s'ha registrat a l'observatori que l'Associació Valenciana de Meteorologia té a l'Alto Gordo, al terme municipal de Bunyol, on l'anemòmetre ha registrat 171 km/h. El nucli de població on s'ha registrat la ratxa màxima, segons Avamet, ha sigut Vilafamés, a la Plana Alta, amb 145 km/h. A vora mar els majors registres s'han anotat als termes de Tavernes de la Valldigna, a la Safor, i a Sueca, a la Ribera Baixa.

S'espera que el vent continue bufant amb força durant el cap de setmana. En general, bufarà menys intens que divendres, però el pas d'una nova borrasca pel nord peninsular la nit de dissabte a diumenge tornarà a intensificar les ratxes i moltes localitats superaran de nou els 100 km/h.

També et pot interessar

stats