Avís roig per pluja forta al litoral sud de València

Els acumulats en alguns punts superen ja els 300 l/m².

L'Agència Estatal de Meteorologia ha emés un avís de nivell roig per pluges torrencials a la Safor, a la Ribera Alta i a la Ribera Baixa
L'Agència Estatal de Meteorologia ha emés un avís de nivell roig per pluges torrencials a la Safor, a la Ribera Alta i a la Ribera Baixa

L'Agència Estatal de Meteorologia ha emés un avís de nivell roig per pluges torrencials a la Safor, a la Ribera Alta i a la Ribera Baixa. Es poden acumular fins a 60 l/m² en una hora. També hi ha actiu un avís taronja al litoral nord de la província d'Alacant, al litoral del nord de la de Castelló, i a l'interior sud de València. 

Unes precipitaciones que, repartides pel territori, han deixat acumulats d'aigua que a les 9 del matí superaven els 300 l/m² a Ador i a Ròtova, els 200 l/m² a Alfauir i a Barx, i els 150 l/m² a la Font d'en Carròs.

Estem davant d'una situació de pluges fortes, que en algunes localitats seran persistents i acumularan quantitats molt importants.

Segons Aemet, les quantitats que es poden acumular fins dissabte podran superar els 250 l/m² i, localment, els 300 l/m². Per tant, molta atenció i precaució hui dijous als barrancs i a les zones inundables.

D'altra banda, el 112 recomana als automobilistes que si tenen problemes de visibilitat a causa de la pluja, paren al voral i senyalitzen la seua posició. A més, recorda que no s'ha d'estacionar als llits secs dels rius i barrancs, perquè hi ha risc que es produïsquen crescudes sobtades. I que, en cas de ser necessari, abandonen el vehicle. 

També et pot interessar

stats