Augmenten els nivells de pol·len després de les pluges i amb l'oratge estable actual

El pol·len de les parietàries i les gramínies ha pujat de manera més destacable.

Augmenten els nivells de pol·len després de les pluges i amb l'oratge estable actual
Augmenten els nivells de pol·len després de les pluges i amb l'oratge estable actual

L'oratge estable i assolellat dels últims dies, després de les pluges de les setmanes anterior, han causat un augment destacable de les concentracions de pol·len a l'atmosfera.

L'Associació Valenciana d'Al·lergologia i Immunologia Clínica (Avaic) fa un seguiment detallat de la concentració dels diferents tipus de pol·len que poden afectar la població.

Segons l'Avaic, els tipus pol·línics que cal seguir aquests dies són:

El pol·len de blet ha augmentat els últims dies, tot i que no ha superat el llindar de nivell baix a Castelló i la ciutat de València. Ha sigut a Alacant on els nivells han sigut moderats o alts.

La família de les gramínies ha sigut una de més afavorides per l'evolució de l'oratge, que ha fet que augmenten de manera considerable les concentracions de pol·len. Els nivells han oscil·lat entre moderats i alts a tot el territori, encara que els nivells alts no són molt freqüents. Els pròxims dies tindrà una presència destacable, encara que la previsió és que no continue durant molt de temps.

El pol·len d'olivera també ha augmentat els últims dies, encara que ha estat lluny dels nivells que va registrar les setmanes anteriors, quan pareix que van arribar al pic de pol·linització. Encara els queden unes setmanes de pol·linització, que generarà increments puntuals, encara que tal com avancem en el calendari, aquesta possibilitat disminueix.

Les parietàries és una altra espècie que també s'ha vist molt afavorida per les condicions meteorològiques, primer d'humitat i després de sol i calor. Els valors han augmentat per tot el territori, fins i tot a Alacant, encara que a les zones més seques disminuirà els pròxims dies. En zones humides, com ara la Marina Alta, s'han registrat nivells molt elevats, que encara que disminuiran els pròxims dies, es mantindran dins de la categoria de nivell alt. TIndrà una presència destacable a tot el territori.

Per a saber com se'n fan els mesuraments, deixem aquesta notícia, que no és d'enguany, però en mostra el detector.

Els experts en al·lergologia fan diversos tests per a saber a quin tipus de pol·len tenim al·lèrgia, i si en tenim a més d’un tipus. Cada persona reacciona de manera distinta davant de la mateixa concentració de pol·len i, a més, té una sensibilització diferent, és a dir, la reacció de cada persona pot canviar segons el moment en què té lloc l’exposició.

No tots els tipus de pol·len tenen la mateixa capacitat de desencadenar símptomes al·lèrgics. És important que cada persona es conega els llindars d’activació davant de diferents concentracions i que n’estiga informada en cada moment. Podeu trobar-ne informació detallada en el web de l'Avaic.

També et pot interessar

stats