Arriba la primera massa d'aire fred de l'any

L'episodi de fred durarà fins dissabte.

Arriba la primera massa d\'aire fred de l\'any

Aquesta matinada ha arribat la primera massa d'aire fred de l'any, després de passar per França i pels Pirineus. La massa d'aire d'origen polar en general arriba seca i per tant sense precipitacions. Només cap al sud del golf de València hi ha probabilitat d'alguna precipitació dèbil.

Primer baixaran les temperatures diürnes de dijous. Això suposarà un fort contrast amb els prop de 20 graus que vam tindre dimecres en zones del litoral i després baixaran les mínimes, amb gelades generalitzades, que poden afectar el litoral la nit de dijous a divendres i la nit de divendres a dissabte. 

La massa d'aire ens arriba molt seca. Per tant, la precipitació que es puga registrar serà del tot anecdòtica,  tot i que no es descarta poder veure algun floc de neu en cotes baixes al litoral de la Marina.

Les temperatures començaran a recuperar-se dissabte, encara que les gelades nocturnes persistiran a l'interior, i seran semblants a les que hem tingut els últims dies, sense descartar localment valors inferiors als -10 °C.

En general seran dies estables, de cel assolellat i amb bona visibilitat. Diumenge predominarà el sol i la pujada de temperatures mínimes i màximes serà general.

També et pot interessar

stats