Alacant registra 5 mil·límetres de pluja durant la primera setmana d'abril

Les precipitacions deixen vora 1 litre d'aigua per metre quadrat a la major part de la Comunitat Valenciana.

Núvols carregats de pluja a Bocairent
Núvols carregats de pluja a Bocairent / Blai Vanyó

urant el període del 28 de març fins al 3 d'abril les precipitacions van fregar els 5 mm a la majoria de comarques d'Alacant, a la meitat interior de València i al nord de Castelló. A la resta del territori van oscil·lar entre 1 i 0 mm. Una quantitat de pluja prou baixa si la comparem amb les precipitacions que van tindre lloc a la part oest de la Península, sobretot en comunitats autònomes com ara Extremadura, el nord de Castella i Lleó, tota la cornisa cantàbrica i Galícia, on fins i tot han ultrapassat els 100 mm.

Precipitació acumulada del 28 de març al 3 d'abril. Font: Aemet

La mitjana espanyola de precipitacions acumulades des que va començar l'any hidrològic, l'1 d'octubre de 2017, és de 441 mm, dada que supera en un 8% la xifra normal, establits amb els valors mitjans des del 1981 al 2010, que correspon a aquest període.

Precipitació acumulada en l'any hidrològic (esquerra) i percentatge de precipitació acumulada (dreta). Font: AEMET

En el cas de la Comunitat Valenciana, des d'octubre s'han acumulat de 30 a 200 mm, depenent de cada comarca. En comparació amb els valors habituals, els del període de 1981 a 2010, les pluges d'enguany són un 25% i un 50% més baixes.

En tota la meitat occidental de la Península se superen els volums de precipitació mitjans, a excepció del nord de Castella i Lleó, l'oest de Galícia i algunes parts d'Andalusia i Extremadura. Fins i tot arriben a valors dels 50% per damunt de les xifres habituals a l'interior de Castella-la Manxa i a la cornisa cantàbrica.

També et pot interessar

stats