Adeu a la primera DANA de la tardor

L'entrada d'aire fred es va centrar a les Balears i aquesta vegada hem quedat al marge de la situació més inestable.

VÍDEO | Adeu a la primera DANA de la tardor

Hui divendres ja podem donar per finalitzat el primer episodi de gota freda de la tardor meteorològica. Aquesta vegada ens hem quedat a l'oest de la bossa d'aire fred, un poc marge de la situació més inestable, que justament s'ha situat entre les Balears i Catalunya, on hem tingut pluges més generals i puntualment torrencials.

Ací, al nostre territori, les pluges han estat més repartides i no han sigut tan generals, però a la fi de l'episodi, quasi totes les comarques han registrat pluja. Les més afectades han sigut entre dilluns i dimarts en punts del litoral i prelitoral del golf de València, inclús punts de les comarques centrals, on una banda de precipitacions, dimarts de matinada, va deixar entre 4 i 25 l/m². Dimecres, en retrogradar-se la bossa d'aire fred cap a la vertical de Catalunya, les precipitacions -en forma de tempesta- més abundants es van donar en punts de l'Alt Maestrat, l'Alcalatén i el Camp de Morvedre.

Per a acabar, cal destacar el fet que durant tot l'any estem afectats per moltes gotes fredes -o DANA-, i és molt poc probable que una d'elles acabe deixant una situació general i complicada com la que, malauradament, es va donar justament fa un any.

També et pot interessar

stats