“L’oceà, el nostre clima i el nostre oratge”

23 de març: Dia Meteorològic Mundial

dia meteorològic mundial
23 de març 2021 - 11:13

Quan pensem en l’oratge, sovint pensem en l’atmosfera. No obstant això, l’oceà té una gran influència en els fenòmens meteorològics que ens afecten dia a dia.

No tan sols influencia directament el clima, i per tant, juga un paper fonamental en el canvi climàtic, sinó també és el medi per on es transporta el 90% del comerç mundial i proporciona un alt percentatge dels recursos que consumim a escala global. Així doncs, no cal remarcar el paper tan important que té en el desenvolupament de les nostres vides, i com d'important és que els oceans gaudisquen d’una bona salut.

En l'àmbit climàtic, l’oceà té un paper molt important en el repartiment de l’energia que arriba del Sol. Aquesta circulació oceànica, anomenada circulació termohalina, funciona com una cinta transportadora de la calor de les zones equatorials a les zones polars, i és la responsable, per exemple, que el nord d’Europa tinga temperatures relativament suaus, amb els beneficis que això comporta en la vida dels éssers vius.

En definitiva, gràcies als oceans, el clima és menys extrem i fa més fàcil la vida en zones, on sense aquest efecte, no seria possible.

També et pot interessar

stats