El mestral és el protagonista

Ratxes màximes de més de 100 km/h.

S'han registrat ratxes superiors als 100 km

El vent bufant amb força a primera hora del dia a Tavernes de la Valldigna / Julio Navarro

La setmana ha començat amb ratxes molt fortes de vent de mestral. De fet, al llarg del dia estarà actiu l'avís groc a tot el territori, llevat de les comarques de l'interior nord, que estaran en avís taronja, i les del sud d'Alacant, que no en tindran cap.

Mapa d'avisos previstos per a dilluns

Es preveuen intervals de vent fort i, fins i tot, ratxes màximes molt fortes. Cap a l'interior nord es poden superar els 90-100 km/h. A més, pràcticament tot el litoral està en avís groc per vent costaner, taronja en el cas del nord d'Alacant, on es preveuen ones de fins 2,5 metres d'altura.

Durant les últimes hores ja s'han registrat ratxes de vent màximes superiors als 100 km/h als cims de les nostres muntanyes. Destaquen els 164 km/h a Xiva o els 137 km/h a Cortes de Pallars. D'altra banda, també s'han registrat ratxes de vent molt fortes en observatoris situats en els centres urbans de localitats com ara El Toro, on han arribat als 117 km/h o a Xodos, amb 111 km/h.

Ratxes màximes registrades hui a l'observatori de Vilafranca / Aemet

El mestral bufa amb força des de primera hora. Per exemple, a la localitat de Vilafranca, a l'observatori de la xarxa de l'Agència Estatal de Meteorologia, la ratxa màxima, de 106 km/h, s'ha registrat vora les 9:00 hores. A l'interior del terç central també s'han fet notar els efectes del vent de mestral.

Per a demà està previst que el mestral continue bufant durant les primeres hores del dia, tot i que amb menys força. Durant la pròxima matinada i fins les 8:00 hores de dimarts, només hi haurà avisos actius als Ports i al Maestrat, amb ratxes màximes que, tot i que no seran tan fortes com hui, podran arribar als 80 km/h.

Mapa d'avisos previstos per a dimarts

També et pot interessar

stats