Observatori de Vistabella del Maestrat

Jordi Alcón, alcalde de Vistabella del Maestrat, ens mostra una de les tres estacions meteorològiques del poble més elevat de tot el territori

Observatori de Vistabella del Maestrat
08 de novembre 2022 - 15:58

El municipi de Vistabella del Maestrat es troba envoltat de muntanyes, sobre un turó, a 1.246 metres sobre el nivell del mar. Esta característica el posiciona com al poble més elevat de tot el territori. Això el deixa com a un dels municipis amb temperatures màximes més baixes, a més de registrar prou dies de nevades a l'hivern.

El Penyagolosa (1.814 metres) es troba al seu terme municipal, i ja des de l'any 2015 s'estudia amb un observatori propi d'AVAMET al centre d'interpretació del Parc Natural, a l'ermitori de Sant Joan de Penyagolosa.

Altre accident geogràfic destacable del seu terme municipal per que fa a la meteorologia és el pla de Vistabella, monitoritzat en situacions de fred per diversos socis d'AVAMET (Pablo Solsona i Raül Agut) i que ha registrat la temperatura més baixa mai regitrada a la nostra comunitat el gener de 2021, amb -26,1 ºC.

També et pot interessar

stats