L'última setmana els nivells de pol·len han pujat de manera generalitzada

Actualment tenim nivells de pol·len superiors a l'any passat per aquestes dates.

Actualment tenim nivells de pol·len superiors a l'any passat per aquestes dates.
Actualment tenim nivells de pol·len superiors a l'any passat per aquestes dates.

La pujada de les temperatures d'aquests dies ha provocat l'augment de les concentracions de pol·len a l'atmosfera. Però, com també comenten des de l'Associació Valenciana d'Al·lergologia i Immunologia Clínica (AVAIC), les temperatures altes també provocaran un esgotament de les flors i un descens dels nivells de pol·len.

La informació facilitada per l'AVAIC destaca que enguany no s'ha arribat a pics màxims de concentració similars a l'any passat, encara que fa un any per aquestes dates ja s'havien completat la majoria de les pol·linitzacions.

Com sempre, AVAIC ens ofereix un informe setmanal dels nivells de concentració de pol·len mitjançant les mesures realitzades amb els captadors ubicats en diferents punts del territori.

AVAIC fa un seguiment detallat de la concentració dels diferents tipus de pol·len que poden afectar la població. Els al·lergòlegs fan diferents tests per a poder saber a quin tipus de pol·len som al·lèrgics, i si ho som a més d'un. Cada persona reacciona d'una manera diferent a la mateixa concentració de pol·len i, a més, la reacció pot canviar segons el moment en què s'hi produeix l'exposició.

El tipus pol·línic més important a l'hora de produir símptomes al·lèrgics és el de les gramínies, que registra nivells moderats. La previsió indica que els nivells baixaran els pròxims dies.

El pol·len d'olivera ha arribat aquests dies als nivells més elevats. Com a conseqüència del retard de la pol·linització d'enguany, si bé els pròxims dies mantindrem nivells significatius, i es preveu que baixen la segona quinzena del mes.

El pol·len de blet registra nivells baixos en general i continuarà d'aquesta manera els pròxims dies.

Pel que fa al pol·len de parietàries l'última setmana se n’ha incrementat la concentració, i és probable que es mantinga uns dies més. Encara que la tendència la segona part del mes serà a baixar els nivells de concentració a l'atmosfera.

No tots els tipus de pol·len tenen la mateixa capacitat de desencadenar símptomes al·lèrgics. És important que cada persona conega els propis llindars d'activació segons les diferents concentracions i que n'estiga informada en cada moment. Podeu trobar informació detallada en el web d'AVAIC.

També et pot interessar

stats