Les Fogueres 2018 seran especialment caloroses

Les temperatures màximes arribaran a 30 graus el cap de setmana a Alacant.

Plantà de la Foguera Oficial davant de l'Ajuntament d'Alacant
Plantà de la Foguera Oficial davant de l'Ajuntament d'Alacant / Morell (Efe)

Les Fogueres es presenten especialment càlides enguany. Des del dia 20 fins al dia de la Cremà, 24 de juny, s'esperen nits tropicals, amb temperatures mínimes que no baixaran dels 20 °C. Les màximes també seran bastant altes a Alacant. Es preveuen uns 29 °C dimecres i dijous, però divendres les temperatures pujaran més encara, de manera que el cap de setmana arribaran a 30-31 °C. Les probabilitats de pluja seran nul·les al llarg de tota la setmana i el vent, en general de component est, bufarà molt fluix.

Temperatures màximes a la ciutat d'Alacant al juny del 2018 /  Font: AEMET

Les Fogueres del 2017 foren molt càlides. Amb una temperatura mitjana de vora 26 graus, van ser les quintes més caloroses del registre dels últims 100 anys, només darrere dels anys 2012, 2005, 2003 i 1965. 

Temperatura mitjana a la ciutat d'Alacant (20-24 de juny) / Font: AEMET

El més habitual és que no ploga a Alacant durant la celebració de les Fogueres de Sant Joan. Durant els últims 100 anys, només en 23 ha plogut de forma preable. L'última vegada va ser l'any 2014.

Dies de pluja a la ciutat d'Alacant (20-24 de juny) / Font: AEMET

D'altra banda, caldrà anar amb compte amb el sol, ja que la segona quinzena de juny i els primers dies de juliol és el període en què l'índex de radiació ultraviolada és més elevat. Els pròxims dies s'espera que l'índex a Alacant se situe entre 9 i 10, és a dir, que la intensitat siga molt alta.

També et pot interessar

stats