Esperant la gota freda

La pluja més forta afectarà Castelló i el nord de València.

Esperant la gota freda
Esperant la gota freda

Estem davant d'una situació de temporal de pluja de tardor. La pluja començarà a caure dijous de matí, però ho farà amb més intensitat a partir del migdia, quan la desfilada de tempestes començarà a entrar des de la mar cap a terra. Aquestes línies de tempestes es desplaçaran des del sud cap al nord, i ja de nit i matinada es concentraran a Castelló.

El vent bufarà de gregal fort al litoral de Castelló, amb vent del sud-oest al litoral sud d'Alacant. Baixaran les temperatures màximes. Dijous de matí, els ruixats i les tempestes seran més disperses i començaran cap al nord d'Alacant i el litoral de València. Al llarg del migdia les precipitacions avançaran cap al nord i es faran més generals.

De vesprada, la pluja i les tempestes es faran més intenses i persistents al nord de València i a Castelló. I ja la nit de dijous i la matinada de divendres la pluja torrencial i persistent afectarà Castelló, on les precipitacions descarregaran a la costa i a l'interior.

Molta atenció als barrancs i les zones inundables.

Divendres de matinada i de matí continuaran plovent molt fort i persistentment a Castelló. Cap a València i Alacant, tindrem oratge més tranquil amb cel nuvolós i ruixats moderats dispersos.

A partir de dissabte la inestabilitat es traslladarà cap a Alacant i el sud de València, on hi haurà ruixats de moderats a forts, localment amb tempestes. Aquestes precipitacions podran ser persistents entre dissabte i diumenge a les comarques del nord d'Alacant i del sud de València.

El vent predominarà de gregal moderat, mentre que les temperatures pujaran divendres i baixaran dissabte.

Caldrà seguir les actualizatcions dels avisos d'Aemet. Dimecres a la nit ja estava actiu l'avís roig per la probabilitat significativa de registrar quantitats de 180 l/m² en 12 hores al nord de Castelló.

La bossa d'aire freda la tindrem dijous al sud de la Península. La DANA (Depressió aïllada en nivells alts) o gota freda estarà situada en una zona favorable per a pluges en el nostre territori.

La configuració en superfície amb les altes pressions al centre d'Europa i centre de baixes pressions al nord d'Àfrica, obriran el corredor de vent de llevant, que ens aportarà aire humit i inestable, i que alimentarà el grans núvols de tempesta que es formaran.

Ací veiem la previsió de precipitacions en períodes de 3 hores. Podem observar com les línies de precipitació avançaran des del sud cap al nord.

També et pot interessar

stats