Dies de pols en suspensió

La presència de pols en suspensió que prové del Sàhara ens deixa unes albades de colors molts intensos.

Dies de pols en suspensió

Aquests dies, si mirem al cel, veurem que té un color entre roig i marró, que s'aprecia més a l'albada i quan es pon el sol. La causant d'aquest cel tan encés és una capa de pols en suspensió que prové del desert del Sàhara, arrossegada pels vents de component sud-est que tenim en les capes mitjanes de l'atmosfera.

En el vídeo podem veure com evolucionarà la pols durant els pròxims dies.

Aquest primer episodi ens anirà deixant a partir de demà, però crida l'atenció una entrada més contundent que tindrem a partir de diumenge, justament quan es forma una borrasca a les Canàries, que impulsarà vents forts de component sud. Les concentracions de pols seran elevades la pròxima setmana. I atenció perquè, si plou, serà una pluja bruta, acompanyada de fang.

La calitja, que és com s'anomena aquest fenomen, pot arribar a ser molt molesta i, fins i tot, afectar la salut de les persones que pateixen malalties respiratòries, com sol passar a les Canàries. Però nosaltres ens volem quedar amb l'aspecte més fotogènic del fenomen, tal com podem veure en algunes de les fotos que ens han enviat els nostres col·laboradors.

Xàbia / Quico Llobell Gandia / Josep Emili Arias

També et pot interessar

stats