La democratització dels avisos meteorològics adversos

Ara serà més fàcil saber si el viatge planificat podria estar afectat per vent, boira o altes temperatures... entre d'altres.

La democratització dels avisos meteorològics adversos
La democratització dels avisos meteorològics adversos

L'any 2006 l’OMM (Organització Meteorològica Mundial) va recomanar als estats membres l'adopció del sistema CAP (Common Alerting Protocol ‘protocol d’alerta comuna’) per a establir els nivells d'avisos meteorològics adversos. Des del 15 de febrer l'AEMET (l'Agència Estatal de Meteorologia) ha adoptat i implementat aquest sistema d'avisos CAP en la versió 1.2. Després d'uns dies en proves, ja es troba plenament en funcionament.

Aquest canvi suposa que la informació de la plataforma Meteoalerta d'Eumetnet és més fiable, exacta i pròxima a la ciutadania. Ara les dades es poden consultar en un àmbit provincial. Aquest fet permet, tant als ciutadans com als serveis públics, tindre una informació més concreta dels avisos de la majoria de països membres de la Unió Europea.

Imatge avisos europa

Eumetnet Meteoalarm és un sistema que utilitza símbols i colors per a establir el nivell d'avisos per fenòmens meteorològics adversos previstos per a les pròximes 48 hores. Els nivells d'avisos establits són: roig per a indicar risc extrem per condicions meteorològiques adverses, taronja per a determinar un risc important, groc quan hi poden haver activitats afectades per les condicions meteorològiques, i verd quan no s'espera temps advers. A més, la plataforma ofereix una escala de grisos per a establir el nivell d'avisos per a persones amb dificultats per a apreciar els colors.

A partir d'ara, qualsevol persona podrà consultar la previsió d'avisos meteorològics adversos per a poder planificar els viatges arreu d'Europa. En el cas d'Espanya, la informació oferida en Meteoalarm tindrà més detall territorial.

També et pot interessar

stats