Dades de concentració de pol·len

Les concentracions han pujat aquesta setmana. Les principals espècies es troben al final del període de pol·linització.

La pujada de les temperatures ha fet que els nivells de pol·len augmenten.
La pujada de les temperatures ha fet que els nivells de pol·len augmenten.

La pujada de les temperatures dels últims dies ha fet que els nivells de pol·len augmenten, però alhora, farà que esta pujada siga puntual. Ara estem ja en uns avançats períodes de pol·linització, i la tendència de les concentracions de pol·len en les principals espècies serà la de baixar.

Com sempre, AVAIC ens ofereix un informe setmanal dels nivells de concentració de pol·len gràcies a les mesures realitzades amb els captadors ubicats en diferents punts del territori.

Segons la informació facilitada per l'Associació Valenciana d'Al·lergologia i Immunologia Clínica (AVAIC) les gramínies encara registren nivells de pol·len moderats en tot el territori, i s'espera que comencen a baixar en els pròxims dies.

El pol·len d'olivera ha arribat a nivells puntuals alts en la província d'Alacant al llarg de la setmana. Cap a València s'ha mantingut en general en nivells moderats i a Castelló no ha superat els nivells baixos. El retard d'enguany en l'inici de la pol·linització de les oliveres ha fet que arribem a la segona quinzena de juny encara amb uns nivells destacables de pol·len d'olivera. La tendència esperable durant els pròxims dies serà la de descendir.

El pol·len de blet s'ha reactivat estos dies en el sud de la Comunitat Valenciana, però en general no mantindrà els nivells moderats molts dies.

També el pol·len de parietàries s'ha reactivat aquests dies de calor. Aquestes plantes tenen un període de polinització molt llarg i podran mantindre nivells moderats durant els pròxims dies. Amb l'arribada de l'estiu, els nivells no seran tan destacables.

AVAIC fa un seguiment detallat de la concentració dels diferents tipus de pol·len que poden afectar la població. Els al·lergòlegs fan diversos tests per a poder saber a quin tipus de pol·len som al·lèrgics, i si ho som a més d'un. Cada persona reacciona d'una manera diferent a la mateixa concentració de pol·len i, a més, la reacció pot canviar segons el moment en què s'hi produeix l'exposició.

No tots els tipus de pol·len tenen la mateixa capacitat de desencadenar símptomes al·lèrgics. És important que cada persona conega els propis llindars d'activació segons les diferents concentracions i que n'estiga informada en cada moment. Podeu trobar informació detallada en el web d'AVAIC (www.avaic.es).

També et pot interessar

stats