La Comunitat Valenciana es la quarta que emet menys diòxid de carboni

L'any 2016, l'autonomia va produir el 8% del diòxid de carboni que prové del transport, el comerç, la calefacció i les pimes no industrials.

Un estudi publicat recentment per l'Observatori de la Sostenibilitat amb dades des del 1990 fins al 2015, sosté que la Comunitat Valenciana és la quarta autonomia que menys CO2 emet per habitant, per darrere de Ceuta, Melilla i Madrid, encara que l'estudi destaca que aquestes zones són les que consumeixen gran part de l'energia produïda a les regions amb major contaminació per càpita. És a dir, les que tenen centrals tèrmiques i indústria pesada en llocs poc poblats, com ara Astúries, Castella i Lleó, Aragó i Galícia. Les emissions de diòxid de carboni l'any 2015 van ser de 5,1 tones equivalents per habitant.

D'altra banda, l'informe diferencia entre les emissions ocasionades pels sectors fixos, les de les grans instal·lacions industrials, i les difuses, que provenen de les pimes no industrials i del transport, el comerç i la calefacció. Tenint en compte només les emissions difuses de l'any 2016, la Comunitat va representar un 8% del total del país, per darrere de Catalunya, Andalusia, Madrid i Castella i Lleó.

De fet, inclosos ambdós tipus d'emissions, tant les fixes com les difuses, l'autonomia valenciana és la sexta que més quantitat de CO² va emetre del 1990 al 2015, 673.785 milions de tones, el 7% del total a Espanya. En el període que abasta des de 2006 fins a 2015 els valencians van ser els segons que més van reduir les emissions difuses d'aquest gas d'efecte d'hivernacle, un 31%, només darrere dels ceutins.

Espanya va arribar al seu cim d'emissions el 2007, any en què la quantitat de CO² al conjunt del país va ser de 354 milions de tones. Des d'eixe moment, aquesta xifra ha descendit, segons explica l'estudi, a causa en part del descens de la generació de carbó. La Comunitat Valenciana va arribar al seu cim l'any 2007.

També et pot interessar

stats