El blet i les parietàries presenten les concentracions de pol·len més elevades de la setmana

Els pròxims dies s'espera l'augment de la concentració de pol·len de gramínies i oliveres.

Detall d'una olivera
Detall d'una olivera

La informació facilitada per l'Associació Valenciana d'Al·lergologia i Immunologia Clínica (AVAIC) destaca que la setmana passada el pol·len ambient es trobava en valors no massa elevats. Hi ha previsió que pròximament s'intensifique la floració d'algunes espècies com oliveres i gramínies.

Com sempre, AVAIC ens ofereix un informe setmanal dels nivells de concentració de pol·len. Els mesuraments es fan amb captadors de pol·len ubicats en diferents punts del territori.

AVAIC fa un seguiment detallat de la concentració dels diferents tipus de pol·len que poden afectar la població. Els al·lergòlegs fan diferents tests per a poder saber a quin tipus de pol·len som al·lèrgics, i si som al·lèrgics a més d'un. Cada persona reacciona de manera diferent a la mateixa concentració de pol·len i, a més, la reacció pot canviar segons el moment en què es produeix l'exposició.

Nivells de concentració de pol·len i tendències previstes



Les gramínies han incrementat la pol·linització els últims dies, encara que no han superat els llindars mínims i les concentracions tenen tendència a pujar. El pol·len d'olivera ha incrementat també la presència, tot i que es manté en nivells baixos i es preveu que en la segona quinzena de maig passe a nivells moderats o alts.

En el cas del blet ens apropem al final del seu pic primaveral, i a partir d'ara tendirà a valors més baixos en les zones del sud, on ja s'havien registrat valors elevats. La concentració es mantindrà constant fins al setembre.

Per últim, les parietàries presenten concentracions molt variades i mantenen nivells entre baixos i moderats, encara que han arribat a valors puntualment alts a Xàtiva. En les comarques més humides d'Alacant continuen en valors alts i a la ciutat d'Alacant els valors anòmals de la setmana passada han passat a nivells més baixos, cosa que ha fet que tornem a la normalitat.

També et pot interessar

stats