Parlem amb Eva García Sáenz de Urturi, premi Planeta 2020 amb 'Aquitania'

Els convidem a revisar les prestatgeries... Quants llibres firmats per autores tenen? Hui se celebra el Dia de les Escriptores per a fer visible el treball de les dones en la literatura perquè continua havent-hi una desigualtat estructural. L'any passat, set de cada deu llibres que es van publicar els firmaven homes.

La novel·la se centra en els primers anys del regnat de Leonor d'Aquitània

L'escriptora Eva García Sáenz de Urturi ha guanyat el Premi Planeta de novel·la 2020 amb el thriller medieval Aquitania, un guardó dotat amb 601.000 euros. Nascuda a Vitoria, García Sáenz de Urturi viu des dels 15 anys a Alacant. Després de llicenciar-se en òptica i optometria, va passar a treballar en el sector òptic i a la Universitat d'Alacant.

La novel·la se centra en els primers anys del regnat de Leonor d'Aquitània després de l'episodi real de la mort del seu pare, un personatge que ha qualificat "d'immens" de la qual va quedar enamorada.

L'escriptora va publicar el 2012 la seua primera novel·la, La saga de los longevos, que dos anys després va veure el segon lliurament de la saga Los hijos de Adán. El 2016 va publicar El silenci de la ciutat blanca, que va ser adaptada al cinema, al qual va seguir Els ritus de l'aigua i Els senyors del temps que configuren la trilogia de la ciutat blanca.

També et pot interessar

stats