Una estàtua de l'escultor valencià Nassio Bayarri entre els objectes del concurs 'Tresor o Trasto'

El programa d'Eugeni Alemany incorpora en el seu últim episodi una escultura d'edició limitada de l'artista valencià, triple guanyador de la Medalla Nacional d'Escultura

L'escultura de Nassio Bayarri en 'Tresor o Trasto'
25 de febrer 2023 - 11:48

Una escultura de bronze el poeta i escultor valencià Ignacio Bayarri forma part dels objectes de l'últim programa de Tresor o Trasto. Nassio, membre de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Carles de València, va faltar el passat 15 de gener a Paterna a l'edat de noranta anys després d'una àmplia trajectòria artística, en la qual va ser guardonat amb nombroses distincions, com la Medalla Nacional d'Escultura, la Medalla d'Or del Cercle de Belles Arts, la Medalla d'Or en Indian Hill o la Distinció al Mèrit Cultural de la Generalitat Valenciana.

Tanmateix, encara es poden trobar algunes de les seues obres pels carrers de la ciutat de València, com per exemple el Monument a Blasco Ibañez a la plaça dels Porxets, el Monument a Josep Segrelles a la plaça del Pintor Segrelles i Rata penada en la seu de l'associació Lo Rat Penat.

En aquest cas, l'escultura que ha incorporat el concurs presentat per Eugeni Alemany en l'últim episodi, emés en televisió el passat divendres 24 de febrer, està feta de bronze i juga amb els espais buits gràcies a les seues formes geomètriques rotundes. A més, es tracta d'una peça d'edició especial, de la qual només existeixen 25 exemplars i té el seu lloc habitual entre la decoració d'un restaurant.

L'escultura de Nassio enfrontades a les sabatilles de Pau Gasol
L'escultura de Nassio enfrontades a les sabatilles de Pau Gasol

Els concursants del programa van començar apostant pel valor de l'escultura i van triar-la com objecte d'or. L'enfrontaren contra una cinta d'Emilio Aragón, una nina Barbie, un llibre de Les mil i una nits il·lustrat pel pintor Segrelles i una cadira de joguet en miniatura. Però finalment, els concursants van prioritzar unes sabatilles de bàsquet que van ser propietat de l'estrela de l'NBA Pau Gasol i també incorporen la seua signatura.

En el mateix Tresor o Trasto va participar com a padrí de la nit l'actor valencià Sergio Caballero, protagonista de la sèrie d’À Punt Després de tu, que va dur al programa una relíquia de rellotge despertador que va pertànyer als seus avis. Es pot tornar a veure l'episodi sencer a la carta ací.

També et pot interessar

stats