Les farmàcies alerten de desabastiment de Todacitan, el nou fàrmac per a deixar el tabac

El tractament amb aquest medicament dura 25 dies i només pot prescriure's una vegada a l’any

El fàrmac per a deixar de fumar està esgotat en quasi totes les farmàcies. Foto de portada: Una caixa de Todacitan.

Des de fa tres setmanes, la Seguretat Social subvenciona un fàrmac per a deixar de fumar, però és pràcticament impossible trobar-lo. Els farmacèutics han advertit que aquest és un problema de distribució, perquè ha augmentat la demanda i han alertat que, si fa temps que el pacient va rebre la recepta i ha caducat, haurà de tornar al metge per una de nova.

La farmacèutica Ana Cardona ha explicat què és el que sol passar quan un client que vol deixar de fumar arriba a la farmàcia. Els pacients no entenen per què no està disponible. "A vegades, hi ha medicaments que triguen més a arribar", explica Cardona. Tot i això, els metges i metgesses de família continuen receptant-lo per a ajudar farmacològicament els pacients que volen deshabituar-se al tabac. "Hi ha desproveïment de diversos fàrmacs, no només d'aquest", agrega María Inmaculada Cervera, metgessa de família i presidenta de la Societat Espanyola de Metges d'Atenció Primària.

Sense subvencionar, el tractament costa 200 euros. De moment, a les farmàcies, elaboren llistes amb els clients per a avisar-los quan l’hagen rebut. El tractament amb citisina, el component principal del medicament, dura 25 dies i només pot prescriure's una vegada a l’any.

També et pot interessar

stats