Detenen cinc persones per maltractar les filles i intentar forçar una d'elles a casar-se

Les dos xiques, menors, denunciaren la situació a l'orientadora escolar perquè tenien por de tornar a casa

Un agent pren les empremtes dactilars a un dels detinguts
Un agent pren les empremtes dactilars a un dels detinguts / Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil ha detingut cinc persones pels presumptes delictes de matrimoni forçat i maltractaments en l'àmbit domèstic a dos menors en un municipi de la Foia de Bunyol. Segons informa l'institut armat en un comunicat difós este dimarts, el cas va esclatar a finals de març, després que les víctimes acudiren a l'orientadora de l'escola en petició d'ajuda. Li explicaren que tenien por de tornar a casa perquè les seues famílies les maltractaven, tant físicament com psicològicament i de manera contínua. Una de les dos xiques, a més, va confessar-li que els progenitors volien enviar-la a Bulgària per a casar-se en contra de la seua voluntat.

Immediatament, la docent d'este centre va denunciar els fets davant de la Guàrdia Civil i va alertar que les menors li havien comunicat que volien escapar-se de casa per a fugir de la situació que patien. Els pares les insultaven i agredien de manera reiterada i constant. A més, afirmaven viure en condicions d'insalubritat, que passaven fam i que les famílies les obligaven a fer tasques domèstiques, cuidar els xiquets menuts i anar diàriament per aigua. El pis en què vivien mancava de subministrament d'aigua i electricitat, i tampoc tenien roba d'abrigar.

Davant de la gravetat dels fets, els agents actuaren ràpidament per a evitar que les xiques tornaren a casa amb l'ajuda dels serveis socials municipals. En comprovar de primera mà la circumstància en la qual es trobaven les víctimes, conclogueren que la situació era de desemparament i sol·licitaren a la Fiscalia de Menors de València que adoptara mesures urgents per a ingressar-les en un centre en què estigueren protegides.

Una vegada assegurat el benestar de les menors, la Guàrdia Civil va reprendre les tasques de recerca per a localitzar i detindre els presumptes responsables dels fets denunciats. En total arrestaren tres homes i dos dones d'entre 20 i 44 anys, als qui s'atribueixen delictes de matrimoni forçat i de maltractaments en l'àmbit domèstic. Les diligències del cas s'han lliurat en el jutjat de primera instància i instrucció número 3 de Requena perquè se'n faça càrrec.

També et pot interessar

stats