Desnonada, amb 76 anys i sense poder accedir a les seues pertinences: "No tenen perdó"

El programa Zoom recull el testimoni d'una dona que va perdre tots els seus objectes personals en ser desnonada sense avís previ

Testimoni dona desnonada en 'Zoom'

"Tinc moltíssima vergonya, quasi 50 anys en el mateix pis i tinc vergonya fins i tot d'anar pel poble". Així comença el testimoni de la dona de 76 anys que ha entrevistat el programa d'investigació Zoom per a l'entrega dedicada a la situació de l'habitatge a la Comunitat Valenciana. L'afectada ha perdut sa casa i tots els seus objectes personals en ser desnonada sense rebre cap avís.

Segons va contar a les càmeres de Zoom, aquesta veïna d'un poble valencià –no ha volgut proporcionar les seues dades personals– vivia a soles al seu pis des que va faltar el seu marit. El matrimoni no va poder continuar pagant la hipoteca arran de la crisi econòmica i el banc es va quedar la vivenda. Així, encara que sabia que el desnonament es faria efectiu en algun moment, confiava que seria avisada amb temps per a recollir les seues pertinences. Quan va tornar a la vivenda després de passar el confinament estricte de 2020 amb el seu fill, es va trobar la porta amb el pany tancat.

Davant d'aquesta situació, la dona va recórrer a l'ajuda de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) i el primer que van fer va ser demanar les claus del pis. L'empresa immobiliària que gestiona la vivenda va respondre que en comprovar que el pis estava buit va avançar el procés de desnonament. Encara que l'empresa assumeix que la dona té dret a demanar les claus, el pis ja està totalment buit. En el moment en què l'afectada va ser entrevistada per Zoom estava vivint amb el seu fill i encara no sabia si podria recuperar les seues pertinences algun dia. "No tenen perdó', es lamenta.

La casa és ara propietat d'una societat creada pel banc i un dels fons d'inversió internacionals més importants. Luis Fernández, advocat de la cooperativa El Rogle, explica que els fons d'inversió no tenen cap interés d'arribar a qualsevol tipus d'acord. "Ells no volen llogar, la seua prioritat és vendre habitatge. Si aquest es queda buit, el podran vendre molt més car que el van comprar", assegura.

També et pot interessar

stats