Comença la campanya de seguretat en el comerç per a Nadal

La Policia Nacional desplegarà més de 800 agents només a València, i repartirà guies amb consells per evitar robatoris i fraus

Guia de comerç segur
Guia de comerç segur per a Nadal / À Punt NTC

Amb les compres de Nadal augmenten els atracaments i els robatoris, així com els intents de frau, ja siga a través d’internet, amb bitllets falsos o amb targetes falses. Per això, la Policia Nacional ha presentat aquest dimarts a València la campanya de seguretat en el comerç per a les festes, que inclou el desplegament de 850 agents, entre altres mesures. Més presència policial al carrer intimida els delinqüents i permet una ràpida resposta quan es produeix el delicte. 

Així mateix, com a part de la campanya han començat a repartir als comerços i també als usuaris i usuàries una guia amb els consells que han de seguir per a no endur-se un disgust, en què els expliquen els diverso tipus de perills i com reaccionar-hi. Aquests dilluns s’ha repartit al Cap i Casal i, segons ha informat la delegada del govern espanyol a la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, en els pròxims dies es repartirà per la resta del territori. 

Els comerços estan connectats entre ells i en contacte amb la policia per a informar-los quan es detecta la presència d’aquest tipus de bandes, tant de lladres com d’estafadors, segons ha detallat Borja Ávila, de l’Associació de Comerciants del Centre Històric de València, però mai està de més fer un repàs dels principals perills. 

Durant la presentació de la campanya, Pilar Bernabé ha destacat que cal estar alerta davant de possibles robatoris, robatoris amb intimidació, delictes informàtics i fraus.

També et pot interessar

stats