Amnistia Internacional protestarà a Sagunt per l'arribada d'un vaixell saudí amb armes

L'entitat alerta que hi ha un "risc substancial" que la munició s'use "per a cometre crims de dret internacional al Iemen"

El port de Sagunt, en una imatge d'arxiu
El port de Sagunt, en una imatge d'arxiu / Shutterstock

L'organització Amnistia Internacional es concentrarà al port de Sagunt aquest dimecres de vesprada en protesta per l'arribada d'un vaixell saudí carregat d'armes. Denuncien que hi ha un "risc substancial" que aquestes "s'utilitzen per a cometre crims de dret internacional al Iemen".

Segons un comunicat de l'entitat l'embarcació en qüestió és el Bahri Tabuk, de la naviliera estatal saudí Bahri, que es dirigeix cap al port de Sagunt per a fer escala durant la matinada del 7 de febrer. Aquesta parada serà la número 44 de les que ha fet en diversos ports espanyols.

La mobilització està convocada a les 17:00 hores en l'albereda del port de Sagunt, que s'ha convertit en un punt clau en la ruta europea d'aquest tipus d'embarcacions, sota el lema "Stop als vaixells de la mort".

Amnistia Internacional s'ha dirigit per escrit al govern d'Espanya per a sol·licitar informació sobre el contingut que transporta el Bahri Tabuk i si té previst carregar material de defensa o d'altre durant l'estada a Sagunt (Camp de Morvedre). També vol saber més detalls sobre la destinació, ús i usuari final d'aquest carregament.

Igualment, l'entitat de defensa dels drets humans reclama l'aplicació del Tractat sobre el Comerç d'Armes (TCA), ratificat per Espanya el 2014, que estableix l'obligació dels estats de prohibir el trànsit pel seu territori d'armes convencionals i municions quan podrien utilitzar-se per a "cometre genocidi, crims de lesa humanitat, atacs contra civils o altres crims de guerra".

També et pot interessar

stats