Zuckerberg dona 2,4 milions per a investigar el metavers en centres, entre altres a la Universitat d’Alacant

La UA crearà una càtedra acadèmica per a avaluar si el marc jurídic vigent “garanteix la protecció adequada dels usuaris del metavers

Imatge d'arxiu de la Universitat d'Alacant
Imatge d'arxiu de la Universitat d'Alacant / UA

Meta ha anunciat aquest dimecres que invertirà 2,4 milions d'euros per a donar suport a una “investigació independent” sobre el metavers en diferents institucions acadèmiques de set països de la Unió Europea (UE), entre altres la Universitat d'Alacant.

La institució crearà una càtedra acadèmica per a avaluar si el marc jurídic vigent “garanteix la protecció adequada de les persones i el suport als emprenedors digitals en l'expansió de les seues activitats empresarials”, ha indicat la companyia.

"Perquè aquest somni es faça realitat, hem de garantir que les persones estiguen adequadament protegides en les relacions amb el metavers, tant com a usuari com empresarialment. Per a aconseguir-ho, caldria revisar o crear nous cossos legals", ha assenyalat en una nota de premsa Aurelio López-Tarruella, professor titular de Dret Internacional Privat de la Universitat d'Alacant.

Segons López-Tarruella, es tracta d'un "esforç difícil, ja que el metavers és un mitjà completament nou en el qual les relacions socials i econòmiques serien diferents de les que es donen en el món real, els webs, les aplicacions mòbils, les plataformes de comerç electrònic o les xarxes socials".

Els altres països amb institucions acadèmiques que rebran fons seran Alemanya, França, Itàlia, els Països Baixos, Suècia i Polònia, i treballaran per examinar com les tecnologies del metavers es creuaran amb la privacitat, la seguretat, la inclusió i el futur del treball.

El metavers, un món virtual al qual els usuaris poden accedir usant dispositius de realitat augmentada, és la gran aposta actual de l'empresa abans coneguda com a Facebook, que, per aquest motiu, va canviar el nom a Meta el 2021.

Fins ara, no obstant això, la companyia que lidera Mark Zuckerberg no ha aconseguit complir les seues ambicioses expectatives en aquest àmbit i, pel camí, ha vist com els seus comptes fluixegen i com les seues accions cauen amb força a Wall Street, on s'han deixat més d'un 66% enguany.

També et pot interessar

stats