Les zones en fase 2 no tindran franges horàries per a la xicalla i l'esport

També s'eliminen les limitacions en el nombre de vegades que es poden realitzar aquestes activitats diàriament.

Les zones en fase 2 no tindran franges horàries per a la xicalla i l'esport
Les zones en fase 2 no tindran franges horàries per a la xicalla i l'esport

El govern espanyol ha eliminat les franges horàries per a l'eixida dels xiquets al carrer i per a la pràctica de l'esport per als territoris que hagen avançat a la fase 2 del procés de desescalada. Així ho recull una orde publicada aquest dimecres en el BOE, que té efectes immediats, i que permetrà eixir al carrer per a les citades activitats fora dels horaris que l'executiu va establir el passat 25 d'abril. A més, també se suprimeixen les limitacions en el nombre de vegades que es poden realitzar aquestes activitats diàriament.

Aquestes dues autoritzacions s'afigen a l'orde del 16 de maig que estableix les condicions per a la flexibilització de determinades restriccions d'àmbit nacional derivades de l'estat d'alarma, en aplicació de la fase 2 del pla per a la transició cap a una nova normalitat.

En els territoris en fase 1, els menors de 14 anys poden eixir acompanyats de tots els adults amb qui convisquen de 12:00 h a 19:000 h i es pot passejar o fer esport en grups de fins a 10 persones de 6:00 h a 10.00 h i de 20:00 h a 23:00 h. Ara bé, els municipis de menys de 10.000 habitantsi amb una densitat de població inferior a 100 habitants per quilòmetrequadrat que encara es troben en la fase 1, també tenen flexibilitat horària.

Accés a les platges

D'altra banda, els ajuntaments podran establir tant limitacions d'accés a la platja com d'aforament per a assegurar que es respecta la distància interpersonal d'almenys dos metres entre banyistes. Per a calcular l'aforament màxim permés per cada platja, el govern espanyol considera que la superfície a ocupar per cada banyista serà d'aproximadament quatre metres quadrats.

Així, a l'efecte de garantir el seu gaudi pel major nombre possible de persones en condicions de seguretat sanitària, es podran també establir límits en el temps de permanència en aquestes, així com en l'accés als aparcaments per a controlar l'aforament de les platges.

També et pot interessar

stats