La zona blava de l'ORA de València recupera l'horari de 9:00 a 14:00 i de 16:00 a 20:00 hores

Des de juny de 2021, quan l'anterior govern modificà l'ordenança, el període general de pagament era de 09:00 a 21:00 h

Parquímetre de la ciutat de València
Parquímetre de la ciutat de València / À Punt NTC

L'horari de pagament de la zona blava de l'ORA de València torna a ser, des d'aquest dilluns, 30 d'octubre, de 09:00 a 14:00 i de 16:00 a 20:00 hores, i recupera les condicions que hi havia abans de la modificació de l'ordenança municipal reguladora.

La corporació municipal va aprovar el passat 26 de setembre tornar a les condicions de l'estacionament regulat en els termes que funcionaven fins a juny de 2021, que van decaure després que l'anterior govern modificara l'ordenança.

L'alcaldessa, María José Catalá, ja havia anunciat prèviament la voluntat del seu equip de govern de deixar sense efecte les condicions que operaven fins ara en l'aparcament urbà, recorda el consistori en un comunicat.

Una vegada constituït el nou govern de l'Ajuntament, la iniciativa ha tirat avant, amb el suport del Ple Municipal en la sessió del setembre passat, amb els vots favorables dels grups de govern (PP i Vox), els quals van acordar revertir i deixar sense efecte els horaris d'aparcament de vehicles en les zones d'estacionament regulat de la ciutat, ORA.

Tal com va explicar en el seu moment el regidor de mobilitat, Jesús Carbonell, aquesta proposta és una mesura inclosa en el programa amb el qual el grup municipal popular va concórrer a les passades eleccions municipals.

“Entenem que l'esperit de l'ORA és la rotació; però els horaris que han estat funcionant últimament no afavorien, per exemple, que el veí que torna a la seua casa a menjar puga trobar aparcament gratuït en aquest horari”, sosté.

Carbonell ha reiterat que l'horari impulsat pel govern anterior, que establia un període general de pagament de 09:00 a 21:00 hores en totes les zones regulades, tenia “un clar afany recaptatori”.

També et pot interessar

stats