Zaplana i les altres parts del cas Erial accedeixen hui a part del sumari

Continua secreta la resta, on es detalla el rastre dels diners suposadament provinents del cobrament de comissions il·legals.

L'expresident de la Generalitat Eduardo Zaplana quan va ser detingut el maig passat
L'expresident de la Generalitat Eduardo Zaplana quan va ser detingut el maig passat / Europa Press

La jutgessa que instrueix el cas Erial ha citat aquest dimecres les parts personades en la causa perquè arrepleguen la documentació que fa referència a les actuacions sobre les quals va decidir alçar el secret de sumari el passat dilluns. Des d'ara, l'expresident de la Generalitat i exministre de Treball, Eduardo Zaplana, i la resta de parts personades en la causa tindran accés a una part del sumari. 

Es tracta de la documentació relativa a la denúncia del fiscal i les transcripcions de les escoltes telefòniques a les quals foren sotmesos els investigats durant dos anys. Aquesta part comprén fins al full 3.043 del séptim volum. No obstant això, continuarà secreta la resta del sumari, en què es detalla el rastre dels diners suposadament provinents del cobrament de comissions il·legals i el seu periple per països com ara l'Uruguai, Panamà, Suïssa, Luxemburg, Anglaterra i Andorra. 

Eduardo Zaplana està ja en casa després de deixar dilluns l'Hospital la Fe de València. La gerent del centre hospitalari, Mónica Almiñana, ha negat en la televisió d'À Punt que l'expresident de la Generalitat tinguera cap tracte de favor i ha explicat que rep ara a sa casa l'atenció sanitària. 

També et pot interessar

stats