Youtube t’ensenya a ‘espiar la nóvia’

El Consell Audiovisual de Catalunya demana la retirada de 12 videotutorials per a controlar la parella des del mòbil.

VÍDEO | Youtube t’ensenya a ‘espiar la nóvia’

La plataforma gratuïta de vídeo Youtube ofereix tutorials per a tot. Fins i tot per a espiar la parella. Les expressions “espiar novia” i “estalkear novia” (‘vigilar amb mala intenció’), en castellà, condueixen a mig centenar de vídeos diferents, amb receptaris i consells diversos per a fer cibercontrol sobre les dones. Perquè sí, absolutament tots aquests vídeos es dirigeixen exclusivament als homes i posen en el punt de mira el gènere femení.

El Consell Audiovisual de Catalunya ha demanat Google Spain SL, l’empresa propietària de YouTube, que retire 12 d’aquests clips, els més exhaustius en la definició de les tècniques de ciberassetjament a la parella. Videotutorials que acumulen vora 23 milions de visites.

Els clips recomanen accedir al terminal mòbil de les dones aprofitant una distracció o amb enganys per a instal·lar aplicacions d’espionatge digital. Només un dels dotze vídeos recorda que aquest tipus de vigilància és il·legal. 

La CAC identifica aquestes pràctiques com una manifestació de la violència masclista en el món virtual, i alerta a Google de la possible connivència de Youtube en el foment d’aquests conductes d’abús en les relacions.

El Consell Audiovisual de Catalunya recorda que el ciberassetjament representa el 22,1% del casos de violència masclista denunciat per les menors de 15 anys i que el 25,1% de les dones ha reconegut haver sigut controlada a través del mòbil, segons l’enquesta sobre violència masclista de Catalunya del 2016.

També et pot interessar

stats