Yolanda Díaz: “El teletreball no pot eixir gratis a les empreses”

La ministra de Treball ha avançat aquesta mesura de la nova llei que prepara el govern espanyol.

La ministra de Treball, Yolanda Díaz, en una imatge d'arxiu
La ministra de Treball, Yolanda Díaz, en una imatge d'arxiu / Europa Press

La ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, ha explicat en una entrevista a El Periódico que, en la llei sobre el teletreball que prepara el govern espanyol, es preveu una llista de despeses que hauran d’assumir les empreses i no els empleats i empleades, perquè el treball a distància “no els pot eixir gratis” a les companyies.

Segons Díaz, la reforma laboral del PP aborda de forma deficient la qüestió del treball a distància i, a més, deixa fora el teletreball. La llei que pensa desenvolupar el govern, en canvi, regularà les dues formes de treball no presencial.

La ministra ha posat l’èmfasi en el fet que les despeses directes i indirectes del teletreball que, fins ara, han assumit les plantilles “ha de pagar-les l’empresa”. De fet, segons ha explicat, la llei contindrà una llista de totes les despeses que “sí o sí” hauran de costejar les empreses perquè “el teletreball no els pot eixir gratis”.

Díaz ha explicat, a més, que la clau d’aquesta llei ha de ser el respecte als drets dels treballadors i treballadores, sobretot el dret a la jornada laboral i la conciliació personal i familiar.

Pel que fa al moment en què la llei entrarà en vigor, Díaz ha dit que no li agrada donar terminis i que dependrà dels informes que s’han de fer encara de manera preceptiva, però ha assegurat que “tira avant”.

Regulació del treball en plataformes digitals

Sobre el treball en plataformes digitals, Díaz ha explicat que és una modalitat que ha arribat a molts treballs més enllà dels riders, i que s’ha de desenvolupar en “condicions igualitàries” i “respectant els drets laborals”.

Segons ha explicat la ministra de Treball, amb la nova llei aquests treballadors i treballadores passaran a ser assalariats i, per tant, tindran accés a drets sindicals, retributius, de prevenció de riscos, etc., “exactament igual que qualsevol assalariat”.

També et pot interessar

stats