Yeap Ban Har, guru de les matemàtiques, imparteix una classe en un col·legi de Paterna

El docent ha exportat a escoles de tot el món la seua metodologia intuïtiva que aposta per fer pensar l'alumnat

Ban Har, guru de les matemàtiques, imparteix una classe en un col·legi de Paterna / À Punt NTC

Yeap Ban Har és considerat el guru del mètode que ha canviat la manera d'ensenyar matemàtiques al seu país, Singapur, i aquest dimecres ha impartit una classe en un col·legi concertat de Paterna. Ha exportat a escoles de tot el món la seua metodologia intuïtiva que aposta per fer pensar l'alumnat.

La lliçó comença plantejant-los un problema que han de pensar i resoldre en equip. Lluny de l'ensenyament tradicional, que prioritza la memorització i la repetició d'operacions, el mètode de Har es basa que l'alumnat siga bo trobant solucions i que siga capaç de pensar per ells i elles mateixes.

Tal com explica el mateix docent a À Punt, és una manera d'aprendre més intuïtiva, que atrau més els xiquets i xiquetes perquè aprenen utilitzant coses, manipulant objectes. El Col·legi Dominiques de Paterna va començar a aplicar-lo fa cinc anys, des de primer de primària, amb bons resultats.

“Ja no és una aplicació teòrica on l’alumnat aprén de memòria els passos que s'han de seguir, sinó que amb aquest mètode és capaç de raonar allò que fa”, assegura Lucía Brosel, docent de l’escola. 

Singapur encapçala des de fa anys els rànquings de millors resultats acadèmics en matemàtiques gràcies a aquest mètode, amb què ja treballen en 1.300 aules espanyoles.

 

També et pot interessar

stats