Xixona tindrà la planta fotovoltaica més gran de la Comunitat Valenciana

El Consell pretén que l'any 2030 el 90% de l'energia que es genere en el territori valencià siga neta.

VÍDEO | Xixona tindrà la planta fotovoltaica més gran de la Comunitat Valenciana

Xixona, a l'Alacantí, X-Elio està construint la planta fotovoltaica més gran de la Comunitat Valenciana. Té capacitat per a subministrar l'energia que necessiten 25.000 llars.

En una visita a la planta, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que el Consell aprovarà al juliol un decret llei per a facilitar la inversió en energia fotovoltaica amb el qual es pretén que la Comunitat Valenciana siga "referència" en aquest àmbit. La mesura vol assolir que en 2030 almenys el 90% de l'energia que es genere en el territori valencià siga neta.

Puig ha reivindicat la necessitat d'impulsar un "gran pacte verd" valencià i de participar en un altre acord d'aquestes característiques en l'àmbit estatal per a aprofitar l'oportunitat que representa el suport de la Unió Europea a la inversió en energies renovables.

En aquest sentit, ha avançat que la nova normativa en la qual ja treballen definirà els parcs fotovoltaics com a inversió estratègica i tractarà d'establir les bases per a facilitar al "màxim la inversió" i eliminar aquells tràmits que no contribueixen a generar seguretat.

També et pot interessar

stats