Els xiquets passen més temps amb mòbils que jugant en el carrer

Una enquesta apunta que els pares desitgen establir rutines saludables de temps davant la pantalla dels dispositius.

Els xiquets passen més temps amb mòbils que jugant en el carrer
Els xiquets passen més temps amb mòbils que jugant en el carrer

Els xiquets espanyols passen dues hores i mitja cada dia amb els mòbils, mentre que només passen una hora al dia de mitjana jugant en el carrer. És el que desprén d'un estudi realitzat entre pares amb fills de 5 a 16 anys realitzat per l'empresa de ciberseguretat Norton by Symantec.

Els xiquets espanyols són els que menys temps passen davant dispositius mòbils de tot Europa amb una mitjana de dues hores i mitja, mentre que els britànics són els que més amb quasi tres hores al dia, segons l'enquesta que porta com a títol "El meu primer dispositiu" i en la qual han participat 7.000 pares de tot Europa i el Pròxim Orient.

La meitat dels pares espanyols (53%) reconeix que el temps enfront del mòbil afecta la qualitat del somni dels fills, però un percentatge similar (49%) dels enquestats creu que la tecnologia i els dispositius mòbils també poden ajudar a reforçar les capacitats d'aprenentatge dels seus fills.

El xiquets tenen el primer mòbil als 10 anys

De mitjana, els xiquets espanyols tenen el seu primer dispositiu a l'edat de 10 anys, dos anys abans de l'edat que els propis pares consideren que és l'adequada.

L'estudi asssenyala que més de la meitat (55%) dels pares espanyols vol posar límits i controls parentals en els dispositius connectats, però no saben com fer-ho.

"Els pares veuen clarament el benefici dels dispositius mòbils per als seus fills, però també desitgen establir rutines saludables de temps de pantalla, ja que són conscients de l'efecte perjudicial que els telèfons intel·ligents i les tauletes poden tindre sobre el somni i la salut mental", segons Ramsés Gallego, que ha presentat l'informe.

El nivell de rigor a l'hora de posar límits és més gran ens els pares més joves (75%) i entre els pares de xiquets xicotets (74%), que són més estrictes que els pares de més edat (59%) i amb aquells que tenen fills més majors (53%).

L'empresa de ciberseguretat recomana establir i complir una sèrie de regles i directrius sobre l'ús de pantalles que hauran de variar, segons l'edat dels fills i la seua maduresa.

També et pot interessar

stats