Les xiquetes i els xiquets valencians, els que menys veuen la televisió

Li dediquen 5,33 hores a la setmana, 1,5 punts menys que la mitjana espanyola.

Els xiquets estan 3,56 hores a la setmana davant d'aparells electrònics
Els xiquets estan 3,56 hores a la setmana davant d'aparells electrònics

Les xiquetes i els xiquets valencians són els que menys temps destinen a veure la televisió comparats amb els de les altres comunitats autònomes d’Espanya, amb un total de 5,33 hores a la setmana.

Segons un informe d’una asseguradora sobre salut familiar que ha estudiat a fons els hàbits d'oci de 1.083 xiquets entre els 3 i els 14 anys, la mitjana espanyola se situa en vora set hores a la setmana, 1,5 punts més que la registrada a la Comunitat Valenciana.

Amb l’arribada de les vacances, els xiquets i les xiquetes disposen de més temps lliure, i el dediquen, sobretot, a veure la televisió, fer esport, jugar –amb aparells electrònics o en família– i, bastant menys, a llegir.

Veure la tele, la principal activitat d’oci

D’aquest informe es desprén que veure la tele és l'activitat a la qual els menuts i menudes que tenen entre 3 i 14 anys dediquen més temps en les estones d'oci.

Després de la televisió, se situa la pràctica d'activitats físiques no regulades (5,1 hores a la setmana) i la realització de deures escolars (5,08).

L'estudi detalla que el temps dedicat als deures augmenta amb l'edat i arriba a ocupar un espai realment important. Així, entre els 3 i 6 anys, li dediquen 1,20 hores a la setmana, però el temps s'incrementa fins a les 8,09 hores setmanals en els que tenen entre 11 i 14 anys.

D’altra banda, els xiquets estan 3,56 hores a la setmana davant d'aparells electrònics, un temps que pot considerar-se moderat, si bé cal tindre en compte que el 42,4% dels menors de sis anys no utilitzen les noves tecnologies.

En canvi, les hores destinades a la lectura com a activitat d'oci són escasses, tan sols 2,49 hores a la setmana de mitjana.

L'estudi analitza l'oci per franja d'edat i apunta al fet que els xiquets entre 7 i 10 anys són els que més temps passen davant del televisor; els que tenen entre 3 i 6, els que més temps dediquen a activitats físiques no regulades, i els que estan entre els 11 i els 14 anys, s'ocupen més dels deures, però també són els que més juguen amb aparells electrònics i els que fan més exercici.

També et pot interessar

stats