Xiquetes valencianes concursen a per a ser les millors emprenedores i líders tecnològiques

Les joves participen en una competició, la Tecnovation Girls, en què hauran de fer un pla de negoci i crear una aplicació que millore un problema social.

Un dels equips de l'edició anterior del Tecnovation Girls, que es va celebrar a València
Un dels equips de l'edició anterior del Tecnovation Girls, que es va celebrar a València / UPV (Europa Press)

Desenes de xiques adolescents, d’entre 10 i 18 anys, es convertiran per unes hores d’aquest dissabte en emprenedores i líders tecnològiques: hauran de construir un pla de negoci i una aplicació mòbil per a fer front a un problema social del seu entorn. Es tracta del repte que se’ls planteja dins la Tecnovation Girls, una competició en què les adolescents han de fer servir el que saben de ciències o matemàtiques per a dissenyar un projecte sostenible.

En la competició, les participants s’organitzen en equips i aprenen a utilitzar l’app Inventor per a després poder desenvolupar la seua pròpia aplicació. Cada equip té unes persones mentores, que no és necessari que tinguen formació prèvia, perquè la rebran durant el programa.

La trobada, que acull la Universitat de València, contempla activitats de formació i orientació per a les joves. Les participants podran assistir a tallers d’enquestes, de màrqueting, de productes i xarxes, vídeo i pitch, i d’introducció al codi.

Testimoni d’expertes valencianes

Així mateix, a la trobada assistiran diverses expertes científiques valencianes, com Belén Franch, professora en la Universitat de Maryland i investigadora de la NASA; Marina Berenguer, hepatòloga de La Fe, i Regina Monsalve, presidenta del Col·legi d’Enginyers Tècnics Agrícoles de València i directora del Centre Especial d’Ocupació Llauradors de Somnis i Ecologicval.

El programa Technovation Girls és un projecte internacional per a fomentar les competències tecnològiques de xiquetes i joves en l’àmbit de les ciències, la tecnologia, les enginyeries i les matemàtiques, el que es coneix com STEM. L’organització programa competicions d’aquest tipus en diverses universitats del món.

També et pot interessar

stats