La Xina investiga una vacuna quan suma ja 56 morts pel coronavirus

A Espanya es descarten cinc casos susceptibles de contagi, l'últim a Granada.

La Xina investiga una vacuna quan suma ja 56 morts pel coronavirus
La Xina investiga una vacuna quan suma ja 56 morts pel coronavirus

La Xina treballa ja en una vacuna contra el coronavirus que ja deixa, almenys, 56 morts i 1.975 contagiats diagnosticats al país, d'acord amb les dades de la Comissió Nacional de Sanitat. Pel que fa a l'estat espanyol, se n'ha descartat un nou cas, el d'un turista xinés ingressat en un hospital de Granada.

Amb aquest nou cas del coronavirus que causa complicacions respiratòries, ja en són cinc els casos sospitosos que es descarten a Espanya.

Pel que fa a l'epicentre del contagi, la Xina, el Centre de Prevenció i Control de Malalties investiga una vacuna "després d'aconseguir aïllar amb èxit la primera soca del virus", segons ha informat un dels seus científics a la premsa local.

Reforç de mesures preventives

La recerca de la vacuna arriba en un moment en què la Xina augmenta les mesures per a evitar la propagació del virus, com el tancament dels accessos a determinades ciutats, o la suspensió dels serveis de determinats autobusos interprovincials de la província de Shandong.

Als 32 casos confirmats de pacients amb coronavirus arreu del món comptabilitzats fins a aquest dissabte, cal afegir un nou cas al Canadà i un altre als Estats Units, que s'han fet públics aquest diumenge. 

A França, el país europeu on més contagis confirmats hi ha fins ara, tres persones que havien estat feia poc a la Xina, es van suspendre les celebracions de l'any nou xinés a petició de la comunitat xinesa de la capital, com va puntualitzar l'alcaldessa parisenca, Anne Hidalgo.

També et pot interessar

stats