La Xina concentra el 97% dels casos de coronavirus, sense mortalitat fora del país

El catedràtic José María Martín Moreno assegura que la sanitat espanyola està preparada en cas que arribe el virus.

El catedràtic José María Martín Moreno en una entrevista al 20H NTC
El catedràtic José María Martín Moreno en una entrevista al 20H NTC

Davant l’alarma social generada pels primers casos del coronavirus fora de la Xina, sorgeixen molts dubtes. Com es pot contindre el creixement del brot? Fins a quan es poden tindre confinades milions de persones? 

En una entrevista al 20H NTC, el catedràtic de Medicina Preventiva i Salut Pública de la Universitat de València, José María Martín Moreno, ha assegurat que no s’ha de generar una “alarma innecessària” ja que, fins al moment, la Xina concentra el 97% dels casos de coronavirus, sense mortalitat fora del país. A més, ha afegit que, ara per ara, el virus és considerat de “baixa mortalitat”, amb el 3% dels casos. 

Tot i que les xifres de contagi semblen crítiques, amb un creixement del 35% entre el dilluns i aquest dimarts, l’expert ha afirmat que s’ha de tindre en compte que Wuhan és una ciutat amb més de quatre milions d’habitants, pel que la probabilitat de transmetre’s el virus és “prou elevada”. 

Davant la possible arribada del virus a Espanya, Martín Moreno ha manifestat que el sistema sanitari “està preparat i té una capacitat de resposta més sofisticada”.

D’altra banda, el catedràtic de la UV ha valorat que “no és normal” que en 40 dies es puga començar a aplicar una vacuna contra els malalts, tal com han assegurat els experts xinesos, ja que necessita ser testada per a comprovar la seua seguretat. “Dins de 40 dies no es podrà vacunar a tota la població, a partir d’aquesta data podria començar l’assaig clínic per comprovar la seua efectivitat”, ha incidit Martín Moreno.

També et pot interessar

stats