Ximo Puig visita Àsia amb l'objectiu d'internacionalitzar l'economia valenciana

Durant els pròxims dies, visitarà la Xina i el Japó amb una agenda plena d'actes.

Ximo Puig, acompanyat de l'embaixador d'Espanya en Pequín, Alberto Carnero
Ximo Puig, acompanyat de l'embaixador d'Espanya en Pequín, Alberto Carnero / EFE Manuel Bruque

El president de la Generalitat, Ximo Puig, acompanyat d'empresaris valencians i part del seu Consell ha iniciat una gira asiàstica amb l'objectiu d'internacionalitzar l'economia valenciana. Durant els pròxims dies, visitarà la Xina i el Japó amb una agenda plena d'actes i reunions programades amb agents institucionals i empresarials asiàtics.

El president va acompanyat del conseller d'Economia, Rafael Climent, i una delegació d'empresaris valencians amb interessos comercials a Àsia. La Xina i el Japó són dues potències econòmiques no sols al continent, sinó també a escala global. És evident, per tant, que la millora en les relacions amb les dues són estratègicament positives en l'expansió internacional de la Comunitat.

Un primer contacte

Després d'un llarg viatge, ahir diumenge la delegació institucional i empresarial que visita aquests dies Àsia va tindre un primer contacte amb la Xina. L’ambaixador d'Espanya a Pequín, Alberto Carnero, va rebre el president de la Generalitat Ximo Puig, el conseller d'Economia Rafael Climent i la resta de representants empresarials valencians que participen en la missió comercial per terres asiàtiques.

El diplomàtic va valorar molt positivament la iniciativa valenciana, amb l'argument que la Xina és un objectiu clau per a qualsevol territori que busque créixer econòmicament. En la mateixa línia, Ximo Puig va deixar clar que l'interés principal de la Generalitat és la creació de llocs de treball, i va afirmar que l'externalització de l'economia valenciana és una estratègia indispensable per tal d'allunyar-se definitivament del període negatiu que la crisi ha suposat.

Aliances amb el gegant asiàtic

 

Els objectius de la comitiva a la Xina se centren en l'àmbit empresarial i turístic. El gegant asiàtic és clau en el comerç internacional i disposa d'un trànsit d'importacions i exportacions com cap altre país al món. Els ports valencians i les seues intencions de créixer, i sectors industrials com per exemple l'agroalimentari, miren cap a la Xina amb l'objectiu d'expandir els seus negocis.

Però, a més de les estratègies d'intercanvis mercantils, la Generalitat està interessada també a promocionar la imatge de la nostra terra per a despertar l'interés turístic del poble xinés. Actualment l'índex de visitants des de la Xina no és rellevant respecte del volum d'altres nacionalitats. No obstant, considerant el progressiu desenvolupament econòmic de la societat xinesa, donar a conéixer el nostre territori i cultura pot ajudar a ampliar el mercat turístic amb la Xina i obrir així una nova finestra de possibilitats en el sector.

Acostar-se a l'Extrem Orient

Quant al Japó, la Generalitat aprofita un moment clau per a visitar l'arxipèlag. Enguany se celebra el 150 aniversari del començament de les relacions modernes entre Espanya i el país asiàtic. A més, la Unió Europea està establint relacions més sòlides amb el Japó, en un context global en què les relacions entre algunes potències estan tensant-se. Dins d'aquest marc, la Comunitat Valenciana vol aprofitar els beneficis que pot traure d'aquests intercanvis, i és per això que la Generalitat ha programat una agenda al país del sol naixent amb representants institucionals i empresarials de sectors industrials i turístics. En aquest cas, els interessos de les trobades impliquen sectors industrials del nivell del taulell de Castelló, o empreses de tecnologia i alimentació.

També et pot interessar

stats