Ximo Panella: "Cal escoltar la població de les zones rurals per a fer front al despoblament"

El responsable del Grup d'Acció Local Rural Muntanya d'Alacant reclama un enfocament no centralista per un problema transversal.

VÍDEO | Ximo Panella: \"Cal escoltar la població de les zones rurals per a fer front al despoblament\"

A la Comunitat Valenciana hi ha 143 municipis en risc de quedar-se sense habitants, com és el cas de Sempere (Vall d'Albaida), que no té metge, botiga ni transport públic. Per a fer front al despoblament, el responsable del Grup d'Acció Local Rural Muntanya d'Alacant, Ximo Panella, ha afirmat en una entrevista a la televisió d'À Punt que "cal un enfocament que abandone els centralismes i escoltar la població de les zones rurals".

Panella ha reconegut que és un problema transversal, que l'Estat espanyol arrossega des de la dècada dels seixanta, i que no és senzill trobar un full de ruta que continga l'antídot contra la pèrdua de població. Amb tot, ha assenyalat que no és tant una crisi demogràfica sinó territorial, ja que, segons ha indicat, el 10% del territori de la província d'Alacant aglutina el 80% de la població.

Així mateix, ha valorat la iniciativa dels municipis de Llíber i Alcalalí (Marina Alta), que s'han unit per a tindre un col·legi rural agrupat perquè les famílies no emigren a localitats més grans, i ha apuntat que cal aprofitar els beneficis de la tecnologia i la xarxa per a atraure projectes empresarials. 

També et pot interessar

stats