Xilxes, Orpesa i Benicàssim esgoten els tràmits per a posar en marxa les dessalinitzadores

Les plantes dessalinitzadores es van construir en un moment de boom urbanístic i ara s'han d'adaptar al consum real del veïnat.

Imatge d'arxiu.
Imatge d'arxiu.

A les comarques de Castelló, tres municipis esgoten els tràmits per posar en marxa les plantes dessalinitzadores abans del diumenge. El 31 de març és la data límit que va donar Aquamed als ajuntaments per a aprovar un conveni amb l'empresa estatal d'aigües. Si no signen l'acord, els consistoris hauran de tornar els 17 milions d'euros que va aportar la Unió Europea.

L'Ajuntament de Xilxes va aprovar dijous a la nit la posada en marxa de la dessalinitzadora, com va fer fa uns dies la localitat veïna de Moncofa.

Aquest divendres els ajuntaments d'Orpesa i Benicàssim, a la Plana Alta, votaran previsiblement 'sí' a la posada en marxa de la planta dessalinitzadora. Això suposarà signar un conveni transitori amb Aquamed que s'ha hagut de modificar respecte de l'original de 2006 per adaptar-lo a les necessitats hídriques reals dels municipis. Les dessalinitzadores es van construir en plena bambolla urbanística i suposaven un cost molt elevat per als consistoris.

Els tres ajuntaments i Aquamed han arribat a un acord per a modificar eixe conveni i que el cost de l'aigua siga assumible. No obstant això, tots reclamen que el cost de la infraestructura la pague el govern espanyol.

També et pot interessar

stats