La xifra de municipis amb casos actius de Covid-19 es triplica l'últim mes

Més de cent han registrat positius el cap de setmana passat i València, amb 217 de nous, és la ciutat més afectada.

La xifra de municipis amb casos actius de Covid-19 es triplica l'últim mes
La xifra de municipis amb casos actius de Covid-19 es triplica l'últim mes

Fa un mes, deu dies després que acabara l'estat d'alarma i començara la nova normalitat, hi havia 47 municipis a la Comunitat Valenciana amb contagis de Covid-19 diagnosticats en les dues setmanes anteriors. La xifra, ara, ha augmentat a 162 a conseqüència dels diferents rebrots detectats en les últimes setmanes, el que representa vora el 30% dels municipis del territori i triplica els registres de principis de juliol.

Segons les dades per municipis que ha actualitzat la Conselleria de Sanitat, durant l'última quinzena s'han detectat 1.605 casos de coronavirus i més d'un quart del total s'han assignat a la ciutat de València (438), que juntament amb Elx (172) són els dos municipis que acumulen més d'un centenar de casos nous.

Més de cent municipis afectats l'últim cap de setmana

Un total de 107 municipis valencians han sumat nous casos de coronavirus durant l'últim cap de setmana i la ciutat de València, amb 217 positius nous assignats, torna a ser el nucli de població amb més incidència.

Altres set localitats han comptabilitzat més de 10 positius entre el divendres i el dilluns: Elx (43), Alacant (31), Torrent (18), Burjassot (16), Mislata (13), Gandia (12) i Alfafar (10). El ritme de contagis s'accelera a Alacant que, en l'actualització del dia 27, comptava 5 casos nous i en la d'aquest dimarts en té 31.

En les dades s'aprecia un descens del ritme de contagis en algunes localitats afectades per brots. Els casos més evidents són els de Peníscola, que el cap de setmana passat va registrar 30 casos i, aquest, tan sols 8, i el de Gandia, que dimarts passat en va comptabilitzar 28 i, en l'últim balanç de dilluns, tan sols 12.

També et pot interessar