La xifra de contagis i morts a Espanya torna a baixar després de dos dies de pujada

Són 683 noves víctimes i 5.756 positius més en un dia, que eleven la xifra a 15.238 defuncions i 152.446 persones contagiades.

Casos de coronavirus a Espanya
Casos de coronavirus a Espanya / À Punt NTC

La xifra de contagis i morts a Espanya torna a baixar després de dos dies en alça i recupera la tendència a la baixa de la corba iniciada l’última setmana de març, que havia repuntat des de dimarts. El Ministeri de Sanitat informa de 683 noves víctimes mortals a Espanya en les últimes 24 hores, la qual cosa suposa una baixada de 64 defuncions respecte de dimecres, quan se’n van registrar 757, però encara 46 més que els 637 notificats dilluns. Espanya acumula 15.238 morts, un 4,7% més que l'últim balanç.

El pic màxim de morts per l'epidèmia es va assolir el passat 2 d'abril, amb 950 morts, i des d'aquest moment, la corba va començar una trajectòria descendent de quatre dies i va arribar als 637 morts en un dia, fins que aquest dimarts va canviar la trajectòria.

Pel que fa a la xifra de nous contagis, en les últimes hores se n'han detectat 5.756, 424 menys que dimecres. L'increment és de vora un 4%, i el nombre de pacients amb coronavirus a tot l'Estat és de 152.446.

També augmenten considerablement les altes. En aquests moments hi ha 52.165 persones que han superat el coronavirus, 4.144 en un dia, que són més del 34% dels casos notificats.

D'aquests nous casos, n’hi ha 300 a la Comunitat Valenciana, que en comptabilitza un total de 7.964, amb 763 persones mortes, 43 en les últimes hores. També s'han registrat 428 noves altes, que eleven la xifra de les persones que han superat la malaltia a 1.772.

Sierra: “La velocitat de propagació del virus disminueix en totes les comunitats

María José Sierra, cap d’àrea del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, ha destacat que “continua la tendència descendent” i la velocitat amb la qual es programa la malaltia “està disminuint en totes les comunitats”. Un descens, segons ha afegit, que es reflecteix també en els casos d’hospitalitzats i d’UCI, “amb un increment del 3% com en els dies anteriors”.

La setmana que ve conclou el permís retribuït i es produirà la reincorporació dels treballadors, per la qual cosa la doctora Sierra ha recordat a les empreses les recomanacions perquè els treballadors mantinguen les mesures de protecció, distanciament i higiene. “És una tornada molt controlada i vigilada i les mesures són les adequades”, ha puntualitzat.

Dilluns que ve augmentarà l’oferta de trens

Els índexs d’ús de transports estan per davall del 10%, els serveis comercials de Renfe estan per davall del 2% i el transport en autobús està en el 3%. Pel que fa a l’ús dels vehicles privats a les entrades de ciutats, en les últimes 24 hores s’ha produït repunt de dos punts, que ha passat del 81 al 83%.

Els serveis de rodalies s’incrementaran el dilluns que acaba el permís laboral retribuït per a atendre la necessitat de distància social.

En l’informe diari, informa la Guàrdia Civil que ha efectuat 6.373 denúncies i 29 detencions per no respectar les limitacions de mobilitat. Per la seua banda, la Policia Nacional ha detingut 84 infractors i ha interposat 5678 sancions.

L’exèrcit té aquest dijous 7.392 efectius en 217 localitats per a realitzar tasques de desinfecció en residències d’ancians i suport a forces i cossos de seguretat de l’estat per a garantir el confinament de la ciutadania.

També et pot interessar

stats