El xicotet comerç, gran beneficiat de l'expulsió de vehicles dels centres de les ciutats

Des que les artèries comercials de les ciutats d'Elx i Dénia es van reconvertir en zones de vianants, l'obertura d'establiments en aquests carrers ha augmentat considerablement

Els comerços del carrer de la Corredora d'Elx han augmentat les vendes des que es va tallar el trànsit als vehicles / À Punt NTC

El tancament al trànsit de vehicles motoritzats d'algunes zones dels municipis és una política urbanística i de mobilitat que, si bé suscita molta resistència al principi, pot acabar repercutint beneficiosament en el comerç.

És el cas del carrer de la Corredora d'Elx, una de les artèries comercials més transitades de la capital del Baix Vinalopó, on l'absència de cotxes ha repercutit favorablement en els negocis. Accedir als establiments sense la bullícia del trànsit és molt més fàcil i segur per als clients. A més, no han de preocupar-se de trobar aparcament perquè poden arribar-hi passejant.

A Dénia (Marina Alta) s'han registrat 23 llicències d'obertura d'establiments des que els cotxes s'han expulsat del carrer del Marqués de Campo, ara fa un any. I és que a pesar de la pandèmia, és difícil trobar un local tancat.

També et pot interessar

stats