El xic de 385 quilos torna a Torís amb l’oposició de la família

El pacient ha arribat en camió a la localitat de la Ribera Alta i l’han hangut de portar al Centre de Salut.

El xic de 385 quilos torna a Torís amb l’oposició de la família
El xic de 385 quilos torna a Torís amb l’oposició de la família

ENTRADETA: L’Hospital de Manises ha contactat amb el centre d’emergències per a coordinar un transport especial per les característiques del pacient, que ha arribat en camió a la localitat de la Ribera Alta i ha hagut d’esperar tres hores a la porta de casa fins que s’ha descartat entrar-lo pels riscos que suposava. L’han portat al Centre de Salut.

 

El passat 6 d’agost, policies i bombers van haver d’atendre una urgència per insuficiència respiratòria a Torís, a la Ribera Alta. L’afectat, Teo Rodríguez, és un jove de 34 anys que pels 385 quilos de pes va necessitar un operatiu especial que s’ha repetit 8 dies després per a tornar-lo des de l’Hospital de Manises. Tot amb l’oposició de la família, que al·lega que ni la casa reuneix les condicions ni ells el poden atendre com cal ni reaccionar a temps en cas d’urgència. Per això, reclamaven que s’estiguera en l’hospital fins que fora possible operar-lo per l’obesitat mòrbida que pateix.

El camió que el transportava ha estat tres hores aparcat al carrer Josefa Murgades mentre es decidia què fer, enmig de la indignació dels familiars, l’expectació dels veïns i l’atenció dels mitjans de comunicació desplaçats. Connectat de manera permanent a l’oxigen, han augmentat el nombre de ventiladors de peu a mesura que s’incrementava la calor. Una tensió a la que sumava la falta de solucions per la dificultat de l’operació. Finalment, l’Hospital de Manises ha decidit internar-lo en el Centre de Salut de la localitat. No era la mesura desitjada per la família, però pal·lia en part el sofriment.

Teo va rebre l’alta hospitalària el 8 d’agost amb l’oposició de la família, que va denunciar que no havia rebut un tracte adequat. Unes acusacions desmentides per l’Hospital de Manises, que va informar que el retard en el trasllat s’ha degut a la inexistència de lliteres capaces de suportar més de 318 quilos. Finalment, el camió ha pogut baixar el llit amb rodes gràcies a la plataforma que tenia, després que els bombers retiraren una de les portes del Centre de Salut. Ara, l’assistència social treballa per a trobar-li plaça en una residència.

També et pot interessar

stats