Xest haurà de revisar les bases d'una borsa de treball que atorga un punt per ser dona

El Síndic de Greuges ho considera "contrari als principis d'igualtat, mèrit i capacitat" que regeixen l'accés a l'ocupació pública.

Xest haurà de revisar les bases d\'una borsa de treball que atorga un punt per ser dona
Xest haurà de revisar les bases d'una borsa de treball que atorga un punt per ser dona

El Síndic de Greuges, José Cholbi, ha recomanat a l'Ajuntament de Xest que revise les bases d'una borsa de treball per a una plaça de professional de la psicologia, pedagogia o psicopedagogia, i elimine la clàusula que dona un punt per ser dona. Ho considera "contrari als principis d'igualtat, mèrit i capacitat" que han de regir l'accés al treball públic.

La resolució naix de la queixa d'un home que veia en les bases una aplicació incorrecta del principi d'igualtat i mesures de discriminació positiva per part de l'administració local. "En els mèrits es valora amb un punt el fet de ser dona en un col·lectiu on, segons dades censals de col·legis professionals, el 80% són dones", explicava l'autor de la queixa.

"El concepte de discriminació positiva s'utilitza per a descriure una política social que s'oriente a millorar la vida d'alguns grups que hagen patit històricament discriminació", argumenta el Síndic, al mateix temps que aclareix que l'objectiu és precisament aconseguir una major igualtat i "no pot ser més erroni el concepte utilitzat en un procés per a la selecció de personal, en un sector de l'ocupació on la presència femenina no és només evident, sinó majoritària".

El Síndic considera la clàusula "un evident i indiscutible cas de discriminació no emparable en el nostre marc legal" i insta l'Ajuntament a eliminar-la.

També et pot interessar

stats