Xefs per un dia: la cuina com a eina d’inclusió

Un grup de xiquets i xiquetes de l’associació Down València gaudeix de la cuina amb cinc xefs valencians amb estrela Michelin

Els xefs valencians han ensenyat els xiquets i xiquetes a preparar una recepta / À Punt NTC

Menuts i menudes de l'associació Down València s'han convertit en xefs per un dia gràcies a un taller especial de cuina dirigit per Ricard Camarena. L'experiència, organitzada per Chefs for Children, ha ajudat els xiquets i xiquetes a descobrir aliments, textures i gustos, amb cinc xefs valencians amb estrela Michelin com a mestres.

Un equip d'À Punt Notícies els ha acompanyat durant la jornada, en què han gaudit d'un bon berenar, s'han fet les fotos de família i per fi han entrat al taller de cuina, on han preparat un timbal d'alvocat amb tomaques i cítrics. "M'encanta perquè gaudeixen molt, són molt agraïts", ha assegurat Camarena mentre ajudava els xiquets amb les seues creacions.

"És un llenguatge transversal que parla de tècniques, de sabors, d'ingredients de temporada", ha explicat el xef Kiko Moya. A més, "és una activitat que els estimula i els fa formar part d'allò que els agrada, com és la cuina", segons ha contat Pilar Candil, directora de Chefs for Children.

Mateo Sansegundo García, director de Down València, ha assegurat que aquesta experiència no finalitza amb l'activitat del restaurant, ja que el pròxim projecte serà organitzar una food truck perquè "els xics i xiques hi puguen treballar".

També et pot interessar

stats