Xàtiva retira la placa en homenatge al governador franquista Planas de Tovar

 Sota el seu mandat, durant quatre anys, van afusellar més de 2.800 persones a la província de València

L'Ajuntament de Xàtiva retira la placa en homenatge a Planas de Tovar
L'Ajuntament de Xàtiva retira la placa en homenatge a Planas de Tovar / À Punt NTC

L’Ajuntament de Xàtiva (Costera) ha retirat un nou vestigi del franquisme de l’espai públic. Es tracta de la placa en homenatge al governador franquista Francisco Javier Planas de Tovar, que estava ubicada al carrer de Gonzalo Viñes. Ho fa seguint l’aplicació de les lleis de memòria democràtica autonòmica i estatal. En concret, la llei 14/2017 de memòria democràtica i per a la convivència de la Comunitat Valenciana i la llei 20/2022 de memòria democràtica.

Segons explica el consistori, Francisco Javier Planas de Tovar va ser governador de València entre el 1939 i el 1943. Durant estos quatre anys, i sota el seu mandat, van ordenar afusellar més de 2.800 persones a la província de València. 

Segons l’última actualització del 9 de novembre del 2022 de l’antiga Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, encara hi ha l’obligació que administracions locals i organitzacions privades retiren 224 vestigis franquistes al llarg dels carrers, places i edificis públics de la Comunitat Valenciana: 82 a la província de València, 67 a la província d’Alacant i 74 a la de Castelló. 

També et pot interessar

stats