Xàtiva condiciona el permís al circ que acull les elefantes ferides

L’ajuntament ha autoritzat la instal·lació del circ, però amb un permís condicionat a no utilizar animals salvatges.

Xàtiva condiciona el permís al circ que acull les elefantes ferides

El passat mes d’abril, les imatges d’unes elefantes ferides circulant per l’autovia A-31 a Pozo Cañada (Albacete) van córrer per les xarxes socials i els mitjans de comunicació. El camió on viatjaven va bolcar i un dels animals va morir. Els altres quatre van patir ferides importants a causa del xoc. L’accident va provocar una allau de solidaritat demanant que els elefants no tornaren al circ i qüestionant les mesures de seguretat amb què viatgen aquests animals. 

Dos mesos després, les elefantes han eixit per primera vegada del municipi manxec, on es trobaven recuperant-se de l’accident, per a viatjar fins a Xàtiva (la Costera). El Circ Gottani ha traslladat el seu espectacle a la ciutat valenciana i el fet que les elefantes hi hagen viatjat ha provocat de nou les crítiques de les associacions animalistes. 

Permís condicionat 

L’espectacle compta amb l’autorització de l’Ajuntament de Xàtiva, però condicionada al fet que no s’utilitzen animals salvatges. 

La segona tinent d’alcalde del consistori xativí, Cristina Súñer, ha dit en declaracions a À Punt Mèdia que el permís i la llicència d’activitat condicionada respon al criteri de l’ajuntament “d’incentivar un altre tipus d’espectacles”. 

Així mateix, Súñer, també regidora de Sanitat, ha afegit que una vegada que s’ha produït l’autorització s’ha remés un ofici a la Conselleria de Medi Ambient i, d’allí, ha arribat al Seprona. 

Crítiques animalistes

PACMA i altres associacions animalistes han denunciat possibles irregularitats del circ a l’hora d’acreditar la propietat i la procedència dels paquiderms. Tant el Seprona com una unitat veterinària s’han desplaçat per a comprovar que els animals estan degudament censats en una inspecció que des del consistori remarquen que és “rutinària”. 

Els animalistes han interposat denúncies davant de la fiscalia acusant el circ de maltractament i demanant la confiscació dels animals. Des del Gottani neguen aquestes acusacions, assenyalen que els animals estan ben cuidats i que tornaran a actuar una vegada estiguen recuperades. 

També et pot interessar

stats