Xàtiva no celebrarà les Falles al 2021

Les comissions, reunides en l’executiva de la Junta Local Fallera, han acordat per majoria posposar la celebració al 2022

Imatge d'arxiu de la falla República Argentina de Xàtiva, amb la seua fallera major Raquel Ventura
Imatge d'arxiu de la falla República Argentina de Xàtiva, amb la fallera major, Raquel Ventura / À Punt NTC

El món faller de Xàtiva ha decidit aquest dilluns posposar la celebració de la festa en aquesta ciutat al 2022. L'executiva de la Junta Local Fallera de Xàtiva i les 19 comissions de la ciutat, reunides en l'assemblea de presidents, han acordat per majoria no celebrar les Falles 2021 al mes de setembre, una proposta que des de fa uns mesos estava damunt de la taula.

Reunits en l'assemblea de presidents i amb la presència de la regidora de Falles Maria Beltran, i del president de la Junta Local Fallera, Jesús González, les 19 comissions han acordat per majoria posposar-les al 2022.

"Preguem respecte per la decisió"

Xàtiva és ciutat de llarga tradició fallera, que acumula més de 150 anys de celebració. Va ser el 1865 quan es va plantar el primer monument faller, a la plaça de la Trinitat. De fet, va ser la segona ciutat valenciana a plantar falles, després de la València. Una tradició que haurà pesat molt en la decisió d'aquesta vesprada, una decisió marcada per l'actual situació de pandèmia, tot i que la Comunitat Valenciana presenta unes bones dades sanitàries.

Segons el comunicat fet públic aquesta vesprada en acabar la reunió de l'executiva, han pres la decisió: "No ha sigut una tasca fàcil. Sabem que cada comissió ha valorat totes les possibilitats i, una vegada coneguda la decisió de cadascuna, només preguem que el respecte d'aquesta decisió, presa democràticament, servisca per a començar a treballar units i unides per a les Falles 2022".

Imatge d'arxiu de les falles de Xàtiva al 2019
Imatge d'arxiu de les falles de Xàtiva al 2019

Xàtiva se suma a moltes altres ciutats

Mentre que la ciutat de València ha decidit que tindrà una atípica celebració amb plantà, cremà, Ofrena i concurs de monuments, aquests dies es van coneixent els casos d'altres localitats, que igual com Xàtiva, han pres la decisió de posposar la festa fins al 2022. És el cas d'Algemesí, Alfafar, Alboraia, Benaguasil, Benetússer, Elda i Manises.

També et pot interessar

stats